Як правильно обрати квіотип для улову мрії

Додано (оновлено): Dec 15, 2023, 1:46 AM
Як правильно обрати квіотип для улову мрії

У статті йдеться про те, як вибрати оптимальну жорсткість квіотипу (вершинки на фідерному вудлищі) залежно від умов риболовлі.

Вступ

Більшість рибалок вважають, що в комплекті йдуть одразу три запасні вершинки під різні умови. Але насправді це зроблено, щоб риболов міг поставити потрібну вершинку залежно від обставин. Давайте розберемося, коли який квіотип оптимальний.

Що таке квіотип і як визначити його жорсткість

Квіотип - це вершинка на фідері, за рухом якої риболов визначає покльовку. Жорсткість квіотипу маркують в унціях - це умовна одиниця ваги. Що більше унцій, то жорсткіший квіотип. Щоб визначити жорсткість, тримаємо вершинки зверху і дивимося, яка опустилася нижче - вона найм'якша.

Коли ставити м'які квіотипи

На озерах та ставках оптимально використовувати максимально м'які квіотипи (0,5-1 унція). Це дозволить побачити покльовку будь-якої риби. Жорсткіший можна поставити, якщо ловите велику рибу на флет-фідер.

В спекотну безвітряну погоду теж краще м'який квіотип, щоб зафіксувати обережні покльовки. Його зручно розташувати близько до води або перед собою.

Коли ставити жорсткі квіотипи

На річках та каналах зі змінною течією оптимальні квіотипи 1,5-2 унції. Жорсткіший краще протистоїть течії і сигналізує про покльовку.

В дощ та сильний вітер теж краще жорсткий (3-4 унції). Він менше реагує на хитання хвилі, а покльовку все одно покаже. Ставте квіотип вгорі під кутом для кращого огляду.

Висновки

Отже, вибір жорсткості квіотипу залежить від умов риболовлі. Підбирайте його правильно, і ви точно не пропустите жодної покльовки. А це запорука улову вашої мрії!

У статті використано інформацію з відео Євгена Конюшевського.


Категорія: Риболовля
Поділіться з друзями: