Джейсон Стейтем – один з найвідоміших акторів бойовиків сучасності. 💪 Його харизма, атлетична статура та неперевершені бійцівські навички зробили його справжньою іконою жанру. Давайте розглянемо топ-10 найкращих фільмів за участю цього неперевершеного актора!

1. Перевізник / The Transporter (2002)

Фільм, який зробив Стейтема зіркою світового масштабу. 🚗 Френк Мартін – колишній спецназівець, а нині – професійний перевізник, який доставляє будь-які вантажі, не ставлячи зайвих запитань. Але одного разу він порушує власні правила…

2. Адреналін / Crank (2006)

Шалений екшн-трилер, де Стейтем грає кілера, якому ввели смертельну отруту. 💉 Щоб вижити, він повинен постійно підтримувати високий рівень адреналіну в крові. Фільм тримає в напрузі від початку до кінця!

3. Карти, гроші, два стволи / Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Дебютна роль Стейтема у кіно. 🎬 Хоча його персонаж і не головний, але саме з цього фільму Гая Річі почалася кар’єра актора. Чорна комедія про лондонський кримінальний світ стала культовою.

4. Механік / The Mechanic (2011)

Стейтем у ролі професійного кілера, який береться навчати сина свого загиблого друга. 🔫 Фільм вражає своєю атмосферою та напруженим сюжетом.

5. Шалений Макс: Дорога гніву / Mad Max: Fury Road (2015)

Хоча роль Стейтема тут епізодична, але фільм настільки вражаючий, що його не можна не згадати. 🏜️ Постапокаліптичний екшн, який став справжнім візуальним шедевром.

6. Форсаж: Хоббс та Шоу / Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)

Спін-офф популярної франшизи, де Стейтем грає разом з Двейном Джонсоном. 🏎️ Неймовірні трюки, гумор та хімія між акторами роблять цей фільм справжнім святом для любителів екшену.

7. Шпигун / Spy (2015)

Комедійний бойовик, де Стейтем показав свій комедійний талант. 😂 Він грає пародію на типового агента з фільмів про шпигунів, і робить це блискуче!

8. Паркер / Parker (2013)

Кримінальний трилер, де Стейтем грає професійного злодія з власним кодексом честі. 💼 Фільм вирізняється серед інших робіт актора більш серйозним тоном та глибшим розкриттям персонажа.

9. Мег / The Meg (2018)

Фантастичний трилер про гігантську доісторичну акулу. 🦈 Стейтем у ролі експерта з глибоководних занурень, який повинен врятувати екіпаж підводної станції.

10. Гнів людський / Wrath of Man (2021)

Останній на даний момент фільм Стейтема, знятий Гаєм Річі. 💰 Кримінальний трилер про таємничого чоловіка, який влаштовується на роботу в інкасаторську компанію.

Висновок

Джейсон Стейтем – актор, який знайшов свою нішу в кіно і став справжньою зіркою бойовиків. 🌟 Його фільми – це завжди гарантія якісного екшену, приголомшливих трюків та харизматичної гри. Незалежно від того, чи ви давній фанат актора, чи тільки знайомитесь з його творчістю, ці 10 фільмів обов’язково варто подивитися!

А який ваш улюблений фільм з Джейсоном Стейтемом? Поділіться в коментарях! 👇

Від admin