Зимова рибалка очима справжнього фаната

Додано (оновлено): Dec 11, 2023, 12:05 PM
Зимова рибалка очима справжнього фаната

Ілля Краснов - справжній фанат зимової рибалки з 30-річним досвідом. Ця пристрасть має для нього майже містичне походження. Ще на початку вересня він починає мріяти про перший клювов баса, що означає старт нового зимового сезону.

Втрачений у цих вереснево-жовтневих мріях, Ілля іноді занадто рано вирушає на лід, що призводить до незапланованого відкриття купального сезону у крижаній воді. Саме тоді, а також під час численних рибальських змагань, в яких він брав участь як учасник та організатор, у нього з'явилася ідея створити унікальний український бренд снастей Viking, присвячений виключно зимовій риболовлі.

"Головна відмінність Viking - повна унікальність", - каже Ілля.

Хоча важко зробити щось абсолютно унікальне з плетеними волосіннями чи дизайном вудлищ, проте Ілля запевняє, що всі блешні та віброхвости, які з'являться чи вже з'явилися під брендом Viking, будуть цілковито оригінальними та легко впізнаваними.

Наразі у продажу доступні балансири, зимові котушки та носки. Незабаром з'являться віброхвости, вудлища, органайзери для балансирів, рукавиці та інше спорядження й одяг, зокрема термобілизна.

"Тепер декілька слів про ті позиції, які вже є на складі", - розповідає Ілля.

Балансири Yeti

Багато хто пам'ятає перший досвід Іллі у створенні унікальних балансирів Select Smile під брендом Select. Ці блешні були абсолютно неперевершеними у ловлі окуня, щуки та судак, проте мали один істотний недолік: для розгортання Smile на граничних точках амплітуди доводилося або змінювати його геометрію, або використовувати досить великий і, головне, тонкий хвіст. Але тонкі хвости ламалися у найвразливіших місцях, особливо під час інтенсивної ловлі щуки, наприклад на змаганнях чи під час підсічки зубастого хижака.

Цей недолік був усунутий в нових балансирах Viking Yeti. У них абсолютно інше співвідношення довжини та ширини, інший об'єм тіла. Yeti - стрімкий балансир з максимально сплощеним черевцем, широкою грою та миттєвим розгортання на граничних точках, що важливо для багатьох рибалок.

Всього є 7 розмірів від 2 см до 9 см. Найбільші розміри більше підходять для ловлі з човна, але Ілля включив їх за численними проханнями рибалок.

Ще однією відмінною рисою Yeti є кольорова цятка. Вона є на всіх балансирах, зокрема на найдрібніших моделях, де зазвичай не використовується. Цяток дві: перша - на гачку блешні, друга - всього на одній шпорі потрійника. Це еволюція секретного методу, який дозволяє ловити навіть малоактивну рибу, особливо краснопірку та білого ляща.

Ще одна особливість - у моделей 7,5 см та 9 см хвіст поєднує стандартний пластиковий хвіст та козячу щетину. Така конструкція запобігає зависанню важкого балансира на хвості, а козяча щетина чудово працює на ривку та провокує клієнта.

Віброхвост Outcast

Незабаром у асортименті з'являться й віброхвости Outcast - найважливіший елемент сучасної ловлі судака під льодом, який чудово працює і у відкритій воді.

"Це стрімкий, з гострим носом і жорсткий віброхвіст", - описує Ілля.

Він добре "танцює" на ривку, не ціпляється за волосінь та абсолютно беззвучний, що вкрай важливо під час ловлі на мілководді.

Outcast матиме 5 розмірів від 4 см до 8 см, 3 найбільші розміри - з важкою головою для використання у різних умовах. У розробці також вудлища, котушки, буде навіть мультиплікатор для зимової ловлі. Тестується широка лінійка якісних волосіней.

"А як ви ставитесь до використання кольорової або контрастної лінійки чорного чи червоного кольору?", - запитує в Ілля у рибалок.

Він завжди намагається рибалити яскравою лінією, адже це допомагає розплутувати безліч петель та вузликів під час підйому риби з глибини. Хоча Ілля розуміє, що яскрава волосінь може лякати обережну рибу. Тож він з цікавістю чекає відгуків рибалок з цього приводу.

Асортимент Viking також включатиме різноманітні аксесуари та одяг для комфортної зимової рибалки. Ілля закликає поділитися ідеями щодо розвитку зимової лінійки. Ну а поки що він чекає зустрічей з рибалками на зимовому льоду!

Ось така цікава історія про пристрасного фаната зимової рибалки Іллі Краснова та його бренд Viking. Бажаю Іллі та його команді натхнення у створенні унікальних рибальських снастей, а всім рибалкам - щедрих уловів цієї зими!


Категорія: Хобі та розваги
Поділіться з друзями: