Як зібрати безпілотник та допомогти армії

Додано (оновлено): Dec 12, 2023, 7:04 PM
Як зібрати безпілотник та допомогти армії

Війна в Україні триває вже понад рік. І хоч бойові дії зосереджені на Сході країни, потреба в допомозі відчувається на всій території держави. Одним з найбільш затребуваних видів допомоги є постачання техніки, зокрема безпілотників, для потреб армії.

Саме тому в Україні запустили проект SocialDrone, метою якого є масове та дешеве виробництво квадрокоптерів для передачі їх далі військовим. Учасники проекту отримують детальні інструкції та списки необхідних деталей і самостійно збирають дрони вдома за допомогою простого інструменту, після чого передають готові квадрокоптери команді SocialDrone.

"Ми надаємо постійну підтримку в чаті з будь-яких питань зі збірки дронів, з налаштування, з прошивки", - розповідає автор проекту Денис.

Які цілі переслідує SocialDrone

Головна мета проекту - наситити фронт дронами та здешевити їх виробництво. За словами Дениса, вартість зібраного власноруч квадрокоптера становить 230-240 гривень. Для порівняння, у магазині подібний апарат коштуватиме $400-600, а акумулятор для нього – близько 3000 гривень.

Отже SocialDrone дозволяє:

  • Здешевити виробництво дронів для військових
  • Залучити волонтерів до створення техніки для фронту
  • Масово постачати безпілотники армії

"За досвідом комплектним стаються такі проблеми тому ми ставимо кращий конденсатор", - ділиться Денис. Він також згадує, що один зі зібраних квадрокоптерів вже "політав з такими муляжами металевими важкими справжніми мінами і він уже готовий до передачі військовим".

Що потрібно для збірки дрона

Щоб зібрати власний квадрокоптер, знадобляться:

  • Інструменти: викрутка, набір шестигранних бітів, паяльник, флюс для паяння, мультитул, кусачки для дроту, інструмент для зняття ізоляції, пінцет, термостяжка
  • Комплектуючі: рама, 4 мотори, політний контролер, контролер моторів, камера, відеопередавач, приймач керування, антена, конденсатор, пропелери
  • 3D-друк для кріплення антен

Денис детально розповідає про кожен етап збірки: від наклеювання резинки на раму і вставлення пружинок, до складання силових кабелів, паяння моторів та встановлення компонентів. Це доволі кропітка робота, на яку може піти "півтори години такої історії, коли ти сидиш і тупо колупаєш його".

Після завершення збірки квадрокоптер передають команді SocialDrone, яка тестує його в польоті, налаштовує та готує до відправлення військовим.

Як долучитися до проекту

Щоб допомогти армії та зібрати власний дрон, потрібно:

  • Приєднатися до Telegram-каналу проекту SocialDrone
  • Отримати доступ до майстер-класів, інструкцій та списків необхідних деталей
  • Замовити усі комплектуючі та інструменти і розпочати збірку
  • Після завершення - передати готовий квадрокоптер команді SocialDrone

"Якщо ви вмієте паяти - ви можете приєднатися і теж скласти такий дрон", - закликає Денис. Він переконаний, що навіть якщо ви не маєте досвіду в цій справі, то зможете опанувати цю навичку та зібрати безпілотник.

Тож якщо ви хочете допомогти українській армії або знаєте когось, кому потрібен дрон на фронті – обов’язково долучайтеся до проекту SocialDrone! Разом ми зможемо наситити фронт технікою та прискорити перемогу.


Категорія: Технології
Поділіться з друзями: