Риболовля на кризі: захоплююча пригода чи загроза екології?

Додано (оновлено): Dec 11, 2023, 11:50 AM
Риболовля на кризі: захоплююча пригода чи загроза екології?

Євген Конюшевський запрошує нас взяти участь у захоплюючій зимовій риболовлі на кризі. Спочатку все виглядає ідеально: гарна погода, чудове місце, улов вражає. Але чи дійсно це так? Давайте розберемося.

Початок пригоди

З самого ранку Євген разом зі своїм напарником Ігорем вирушають на зимову риболовлю у Чернігівську область. Погода чудова, крига міцна. Побачивши багато машин біля водойми, вони розуміють - знайшли гарне місце для риболовлі.

"бачимо по кількості машин на березі що знайшли Ми її не тільки одні"

Євген вирішує ловити на безмотилку, а Ігор - на балансир. Герой захоплено розповідає про переваги безмотилки, на його думку, саме так можна впіймати трофейну рибу.

Перші улови та ейфорія

Спочатку клює дрібна риба, але Євгену цього достатньо, щоб відчути "кайф" від процесу. Незабаром він витягує з води великого окуня - справжній трофей. Ейфорія рибалки сягає піку.

А далі ще краще - щука на безмотилку! Євген не приховує радості, адже впіймати щуку взимку - справжнє щастя для рибалки. Після низки вдалих покльовок він оголошує цю лунку золотою. Чи є межа його задоволенню?

Початок сумнівів

Однак раптом клює менше. Євген намагається знайти причину - чи то зміна погоди, чи пасивність риби. Він вирішує перевірити ще кілька лунок. І тут приходить усвідомлення - а чи потрібно йому стільки риби?

"в летенську кількість риби просто-напросто довелося випустити тому щоб не не було перелову"

Раптом рибалка розуміє, що вже перестав насолоджуватися процесом, а прагне лише нових трофеїв. Його оповідь стає суперечливою: з одного боку, він хоче випустити надлишок риби, а з іншого - сподівається виловити її наступної зими.

Чи усвідомлює Євген, що ці рибки можуть просто не дожити до наступної зими? Адже хижацьке вилучення з водойми значної кількості риби порушує екологічний баланс.

Завершення поїздки з роздумами

Нарешті погіршення погоди змушує рибалок завершити свою поїздку. Підбиваючи підсумки, Євген констатує непоганий улов. Він задоволений результатом.

Проте тепер, спостерігаючи красу зимової природи, рибалка наче по-новому бачить світ. Йому відкривається хиткість екологічної рівноваги та вразливість живих істот.

Чи змінить це його ставлення до риболовлі? Чи стане він більш відповідальним гостем водойми? Час покаже. А поки що Євген запрошує нас приєднатися до наступної риболовної пригоди.


Категорія: Хобі та розваги
Поділіться з друзями: