Найкращі книги-трилери: топ-10 за версією експертів

Додано (оновлено): Aug 22, 2023, 5:37 PM
Найкращі книги-трилери: топ-10 за версією експертів

Трилери - один з найпопулярніших жанрів літератури. Напружений сюжет, несподівані повороти та атмосфера таємниці - все це не дає читачеві відірватися від сторінок книги до самого фіналу. Які ж трилери варто прочитати? Ми зібрали топ-10 найкращих книг-трилерів за версією експертів.

1. "Мовчання ягнят" Томаса Харріса

Культовий психологічний трилер про маніяка-вбивцю та агента ФБР, який намагається його зупинити. Незважаючи на вік (написана у 1988 році), книга досі вважається однією з найкращих у своєму жанрі. Харріс майстерно будує атмосферу жаху, тримаючи читача в напруженні до останньої сторінки.

2. "Дівчина з потяга" Поли Хокінс

Захопливий психологічний трилер 2015 року про дівчину, яка щоранку їде на роботу одним і тим самим потягом. Одного разу вона помічає щось дивне у вікні протилежного будинку і потрапляє у вир подій, які кардинально змінюють її життя. Бестселер New York Times, який незабаром був екранізований.

3. "Жінка в кабіні 10" Рут Вейр

Психологічний трилер про письменницю, яка опиняється в ізольованому гірському курорті після трагічної втрати. Мешкаючи в кабіні номер 10, вона помічає дивну поведінку людей навколо та починає розслідування. Цікавий сюжет з непередбачуваними поворотами, який тримає у напрузі до останньої сторінки.

4. "Дівчина, яка залишилася" Стейсі О'Ніл

Детективний трилер про зникнення молодої дівчини під час весільного відпочинку на тропічному острові. Її подруга намагається з'ясувати, що сталося, але наштовхується на стіну мовчання серед інших гостей. Повільно, але впевнено вона розплутує клубок таємниць, щоб дізнатися правду.

5. "Жінка в вікні" А. Дж. Фінн

Трилер про художницю, яка страждає від агорафобії та спостерігає за життям сусідів через вікно. Одного дня вона стає свідком жорстокого вбивства, але чи можна їй довіряти? Саспенс, психологізм та неочікувана розв'язка - фірмові складові роману.

6. "Ні з ким не прощайся" Гарлан Кобен

Детектив Майра Бідвелл розслідує справу про зникнення двох студенток. Усе ускладнює те, що її чоловік раптово зникає при загадкових обставинах. Майра має з'ясувати зв'язок між подіями, поки не стало запізно. Класичний трилер від майстра жанру.

7. "Дівчина, яку ти залишив" Джоанна Шрофф

Емоційний психологічний трилер про Еллі, яка знаходить щоденник чоловіка з його прихованим життям. Виявляється, його минуле приховує жорстоку таємницю, яка загрожує не тільки їхньому шлюбу, але й життю Еллі. Напружений сюжет тримає увагу до останньої сторінки.

8. "Зникла" Гілліан Флінн

Детективний трилер про загадкове зникнення дружини та матері двох дітей під час ранкового пробігу. Чоловік намагається з'ясувати, що сталося, але чим глибше він копає, тим більше виявляє темних секретів їхнього подружнього життя. Багато несподіваних поворотів сюжету.

9. "Нічого не бачила, нічого не чула" К.Л. Слейтер

Захопливий трилер про звичайну дівчину Джуну, яка стає свідком вбивства. Вона намагається сховатися, але маніяк вистежує її. Джуні потрібно виявити неабияку кмітливість, щоб вижити у цій нерівній грі на виживання. Роман тримає в напрузі до фінальної розв'язки.

10. "Залишена дитина" Керолайн Мітчелл

Містичний трилер про детектива Рейчел, яка розслідує справу про вбивство немовляти 50-річної давності. Паралельно вона намагається допомогти прийомній дитині з таємничим минулим, яка стверджує, що бачила привид вбитої дитини. Атмосферний та загадковий роман.

Ось такий топ-10 найкращих трилерів на думку експертів. Всі ці книги відрізняються захопливим сюжетом, непередбачуваними поворотами, атмосферою напруження та тримають увагу читача до останньої сторінки. Якщо ви шанувальник жанру, обов'язково прочитайте їх!


Категорія: Хобі та розваги
Поділіться з друзями: