Найкращі книги 2017 року (10 шт)

Додано (оновлено): Aug 22, 2023, 5:52 PM
Найкращі книги 2017 року (10 шт)

2017 рік видався дуже плідним для літератури. Багато талановитих письменників видали чудові книги, які отримали схвальні відгуки читачів і критиків. У цій статті ми розглянемо 10 найцікавіших і найкращих книг минулого року.

1. "Вона прийшла в сяйві" Рейчел Койко

Цей роман Рейчел Койко став справжнім бестселером 2017 року. Головна героїня, молода дівчина на ім'я Лукас, намагається розібратися в собі і знайти своє місце в житті. Книга розповідає про складні стосунки, дружбу, кохання і формування власного "я". Захоплюючий сюжет і яскраві персонажі не залишать читача байдужим.

Ключові слова: Рейчел Койко, Вона прийшла в сяйві, бестселер 2017

2. "Вбивство в Східному експресі" Агата Крісті

Класичний детективний роман легендарної Агати Крісті про розслідування загадкового вбивства в розкішному потязі. Знаменитий бельгійський детектив Еркюль Пуаро намагається знайти вбивцю серед пасажирів, кожен з яких має свої таємниці і мотиви. Інтригуюча загадка, яку читач може спробувати вирішити разом з Пуаро.

Ключові слова: Агата Крісті, Вбивство в Східному експресі, Еркюль Пуаро, детектив

3. "Людина, яка бігла" Фредрик Бакман

Зворушливий і мудрий роман від шведського письменника про дружбу, любов до ближнього і пошуки сенсу життя. Головний герой, старий чоловік на ім'я Аллан Карлссон, втікає з будинку для літніх людей і вирушає в незвичайну подорож, яка змінює його погляд на життя.

Ключові слова: Фредрик Бакман, Людина яка бігла, шведський письменник

4. "Маленька жінка" Луїза Мей Елкотт

Класика американської літератури про долі чотирьох сестер в часи Громадянської війни в США. Незважаючи на скромність сюжету, роман розповідає про вічні цінності - любов, дружбу, взаємодопомогу. "Маленька жінка" - улюблена книга багатьох поколінь по всьому світу.

Ключові слова: Луїза Мей Елкотт, Маленька жінка, класика

5. "На західному фронті без змін" Еріх Марія Ремарк

Відомий антивоєнний роман німецького письменника про жахи Першої світової війни, безглуздя насилля і втрату ілюзій молодим поколінням. Книга заснована на особистому досвіді автора на фронті. Майстерне зображення внутрішніх переживань солдатів, абсурдності і жорстокості війни.

Ключові слова: Еріх Марія Ремарк, На західному фронті без змін, Перша світова війна

6. "Полум'яний перстень" Джордж Р.Р. Мартін

Перший роман з культової епічної фентезі саги "Пісня льоду й полум'я". Він знайомить нас з магічним світом Вестеросу, де борються за владу давні роди. Політика, змови, війни і магія переплітаються в захоплюючу історію, яка має мільйони шанувальників.

Ключові слова: Джордж Р.Р. Мартін, Полум'яний перстень, фентезі

7. "1984" Джордж Орвелл

Антиутопія британського письменника про тоталітарне суспільство майбутнього під повним контролем держави. Книга описує механізми маніпуляції масовою свідомістю і придушення вільної волі. Роман Орвелла став класикою світової літератури і застереженням про небезпеку тоталітаризму.

Ключові слова: Джордж Орвелл, 1984, антиутопія

8. "Темні розуми" Джон Конноллі

Захоплюючий психологічний трилер про викрадення дітей і полювання на маніяка. Колишній детектив Чарлі Паркер розслідує зникнення хлопчика і поступово розкриває ланцюжок жахливих злочинів. Книга тримає в напрузі до останньої сторінки і змушує задуматися про природу зла.

Ключові слова: Джон Конноллі, Темні розуми, трилер, детектив

9. "Над прірвою в житі" Джером Селінджер

Культовий роман про підлітка Голдінга, який втік з елітної школи, щоб помандрувати Нью-Йорком. Історія розкриває тему втрати дитячої невинності, пошуку свого місця в світі і конфлікту поколінь. Глибокий психологізм твору справив величезний вплив на молодіжну культуру.

Ключові слова: Джером Селінджер, Над прірвою в житі, класика

10. "Гаррі Поттер і філософський камінь" Джоан Роулінг

Перша книга про пригоди юного чарівника, яка започаткувала одну з найпопулярніших серій книг в історії. Магічний світ Гоґвортсу, де Гаррі Поттер вчиться чаклунству, захопив читачів усього світу. Ця книга стала початком феномену популярності всесвіту гарріпоттеріани.

Ключові слова: Джоан Роулінг, Гаррі Поттер, фентезі

2017 рік подарував нам безліч чудових книг, гідних уваги читачів. У цьому огляді ми розглянули лише невелику частину найяскравіших і найпопулярніших видань минулого року.

Книги різних жанрів – від романів і детективів до фентезі та антиутопій – привертають увагу цікавими сюжетами, незабутніми героями та майстерним письменницьким стилем. Серед обраних творів є як класика, так і зразки сучасної літератури, які користуються любов'ю мільйонів читачів по всьому світу.

Кожен знайде в цих книгах щось для себе. Хтось візьме їх для розваги, а хтось зануриться в глибокі філософські роздуми. Але незалежно від жанру та тематики, ці твори об'єднує висока літературна якість та вміння зачепити струни людської душі. Тож варто звернути увагу на ці книги і прочитати їх, адже вони стануть чудовим супутником на довгі зимові вечори.


Категорія: Хобі та розваги
Поділіться з друзями: