Леонардо Ді Капріо — один із найбільш відомих та талановитих акторів сучасності. Його фільмографія вражає різноманітністю ролей та високим рівнем виконання. У цій статті ми розглянемо найкращі фільми з Леонардо Ді Капріо, які варто побачити кожному кіноману.

1. Титанік / Titanic (1997) 🚢

Один із найвідоміших фільмів в історії кіно. Титанік розповідає історію любові між Джеком (Ді Капріо) та Розою на фоні трагічних подій затонення гігантського корабля. Фільм отримав 11 премій Оскар, включаючи нагороду за найкращий фільм.

2. Піймай мене, якщо зможеш / Catch Me If You Can (2002) ✈️

Ді Капріо грає роль молодого шахрая Френка Абігнейла, який майстерно втікає від ФБР. Том Генкс виконує роль агента, що переслідує Френка. Фільм заснований на реальних подіях та знятий Стівеном Спілбергом.

3. Відступники / The Departed (2006) 🎬

Кримінальна драма, знята Мартіном Скорсезе, де Ді Капріо грає роль поліцейського під прикриттям. Фільм також зірковий склад, включаючи Метта Деймона та Джека Ніколсона. Фільм отримав чотири Оскари, включаючи нагороду за найкращий фільм.

4. Початок / Inception (2010) 🌀

Науково-фантастичний трилер від Крістофера Нолана. Ді Капріо грає роль Домініка Кобба, експерта з екстракції підсвідомих ідей. Фільм відзначається складним сюжетом та вражаючими візуальними ефектами.

5. Великий Гетсбі / The Great Gatsby (2013) 🏛️

Фільм-адаптація відомого роману Ф. Скотта Фіцджеральда. Ді Капріо грає роль Джей Гетсбі, загадкового мільйонера, який живе розкішним життям. Фільм відзначається яскравими візуальними рішеннями та атмосферою епохи 1920-х років.

6. Вовк з Волл-стріт / The Wolf of Wall Street (2013) 🐺

Кінокартина, знята Мартіном Скорсезе, де Ді Капріо грає роль Джордана Белфорта, брокера, який досягає неймовірного успіху на фондовій біржі, але при цьому втягується в кримінальні справи. Фільм базується на реальних подіях.

7. Виживший / The Revenant (2015) 🏞️

Історична драма, яка принесла Ді Капріо його перший Оскар за найкращу чоловічу роль. Він грає роль Г’ю Гласса, мисливця, який виживає після нападу ведмедя та намагається помститися за смерть свого сина.

8. Острів проклятих / Shutter Island (2010) 🏝️

Психологічний трилер, знятий Мартіном Скорсезе. Ді Капріо грає роль Тедді Деніелса, детектива, який розслідує зникнення пацієнта з психіатричної лікарні на віддаленому острові. Фільм відзначається напруженою атмосферою та несподіваними поворотами сюжету.

9. Одного разу в Голлівуді / Once Upon a Time in Hollywood (2019) 🎥

Фільм Квентіна Тарантіно, де Ді Капріо грає роль Ріка Долтона, актора, чия кар’єра на заході. Він разом зі своїм дублером, у виконанні Бреда Пітта, намагається знайти своє місце в мінливому Голлівуді кінця 1960-х років.

10. Велика брехня / Don’t Look Up (2021) 🌠

Чорна комедія, де Ді Капріо грає роль астронома, який разом з колегою (Дженніфер Лоуренс) намагається попередити світ про наближення астероїда, який знищить планету. Фільм висміює сучасні медіа та політичну ситуацію.

Висновок 🎬

Леонардо Ді Капріо залишає незабутній слід у кінематографі завдяки своїм талановитим виступам та вибору ролей. Від культових драм до напружених трилерів — його фільмографія вражає і надихає. Перегляньте ці фільми, щоб насолодитися грою одного з найвеличніших акторів нашого часу.

Від admin