Найкращі фільми на реальних подіях 2021 року: цікаві історії з екранів кінотеатрів

Додано (оновлено): May 28, 2024, 7:19 PM
Найкращі фільми на реальних подіях 2021 року: цікаві історії з екранів кінотеатрів

2021 рік приніс глядачам безліч захопливих фільмів і серіалів, заснованих на реальних подіях. Від драматичних історій до документальних розповідей – ці картини занурюють нас у справжні історії, які вражають своєю глибиною та правдою. Давайте розглянемо деякі з найяскравіших творів, які вийшли на екрани цього року.

1. "Сповідь убивці" (Confessions of a Killer) - 2021

Цей документальний фільм розповідає історію серійного вбивці, який зізнається у своїх злочинах. Фільм досліджує мотиви та психологію злочинця, а також роботу правоохоронних органів, що ведуть розслідування.

2. "Джуді" (Judy) - 2019

Хоча цей фільм вийшов у 2019 році, він продовжував залишатися популярним у 2021 році. Розповідь про життя легендарної акторки та співачки Джуді Гарленд (українською Джуді Гарленд), її боротьбу з залежністю та спроби повернутися на сцену. Рене Зеллвегер отримала "Оскар" за найкращу жіночу роль за свою неперевершену гру в цьому фільмі.

3. "Останній дуель" (The Last Duel) - 2021

Режисер Рідлі Скотт представив драму на основі справжніх подій середньовічної Франції. Фільм розповідає про останній законний двобій між Жаном де Карружем і Жаком Ле Грі, які боролися за честь жінки. Головні ролі виконали Метт Деймон, Адам Драйвер та Джоді Комер.

4. "Загін самогубців: Місія навиліт" (The Suicide Squad) - 2021

Цей фільм не зовсім базується на реальних подіях, але персонаж Харлі Квінн (українською Харлі Квінн) часто згадується в контексті реальних психіатричних розладів та їхнього впливу на особистість. Фільм досліджує команду антигероїв, які виконують небезпечні місії в обмін на скорочення тюремного терміну.

5. "Суд над Чиказькою сімкою" (The Trial of the Chicago 7) - 2020

Ця історична драма, випущена у 2020 році, отримала велику популярність у 2021 році. Фільм розповідає про судовий процес над групою протестувальників, звинувачених у змові та підбурюванні до заворушень під час національного з'їзду Демократичної партії в 1968 році. Стрічка була номінована на кілька премій "Оскар" і викликала значний резонанс серед глядачів.

6. "Тік, тік... Бум!" (Tick, Tick... Boom!) - 2021

Ця музична драма заснована на автобіографічному мюзиклі Джонатана Ларсона, відомого автора "Rent". Розповідь про молодого композитора, який намагається знайти своє місце у світі театру, зворушує своєю щирістю та емоційною глибиною. Головну роль виконав Ендрю Гарфілд, який отримав високу оцінку за свою гру.

7. "Озарк" (Ozark) - 2017-2022

Серіал "Озарк", хоч і є вигаданою історією, має реалістичні корені в описі світу відмивання грошей і кримінальних структур. Випущений у 2017 році, цей серіал продовжував збирати аудиторію і в 2021 році. Розповідь про сім'ю Берд, яка втрапляє у серйозні проблеми через незаконні фінансові операції, захоплює глядачів своєю напруженою атмосферою.

8. "Історія Девіда Гейла" (The Life of David Gale) - 2003

Хоча цей фільм був випущений у 2003 році, він знову став актуальним у 2021 році завдяки темам, що піднімаються у ньому. Історія про професора університету та активіста проти смертної кари, який сам опиняється на смертному вироку за злочин, якого не вчиняв, змушує задуматися про справедливість та моральність системи правосуддя.

9. "Манк" (Mank) - 2020

Ця біографічна драма, що вийшла у 2020 році, продовжувала збирати нагороди та визнання у 2021 році. Фільм розповідає про Герман Манкевич (українською Герман Манкевич), сценариста знаменитого фільму "Громадянин Кейн", та його боротьбу з алкоголізмом і творчими кризами під час написання сценарію.

Висновок

Фільми та серіали, засновані на реальних подіях, мають особливий магнетизм, адже вони дозволяють глядачам заглибитися в справжні історії, що відбулися в нашому світі. 2021 рік став багатим на такі картини, які продовжують надихати, дивувати та змушувати задуматися про життя та його багатогранність. Кожен з цих фільмів має свою унікальну атмосферу та сюжет, що робить їх вартий уваги як критиків, так і звичайних глядачів.


Категорія: Про кіно
Поділіться з друзями: