Майбутнє за фрілансом: як заробити на життя в Інтернеті

Додано (оновлено): Dec 13, 2023, 8:06 AM
Майбутнє за фрілансом: як заробити на життя в Інтернеті

Ми живемо в епоху технологій та можливостей. Працювати офісним працівником з 9 до 18 більше не модно. Молодь хоче відчувати свободу та працювати дистанційно. Сьогодні це цілком можливо - багато професій мають можливість роботи в Інтернеті. В цій статті ми розглянемо найпопулярніші способи заробітку без прив'язки до офісу:

  1. YouTube сценарист
  2. Модератор дискорд чатів
  3. Створення сайтів
  4. Монтаж відео
  5. Налаштування рекламних кампаній
  6. Створення "прев'ю" для YouTube відео
  7. Контент-критик для TikTok

Як стати YouTube сценаристом

Мрієш стати частиною відео на YouTube? Довго думаєш над тим, як це можна зробити віддалено та не маючи досвіду? Є такий спосіб - стати сценаристом та писати тексти для відомих блогерів.

Ця робота складається з аналізу матеріалів, які надсилає замовник, та перетворення їх в складний та цікавий текст. Зробити це може кожен, кому подобається писати! Навіть блог з невеликою аудиторією може потребувати допомоги сценариста, тож вартість послуги залежить від популярності автора.

💡 Для початку скріпрайтингу немає необхідності в навчанні - достатньо володіти грамотною українською мовою та мати творчий склад розуму.

Дискорд чати теж можна модерувати

Чи знаєте ви, що ввічливі та справедливі модератори в дискорд чатах отримують гарну платню? Це класний спосіб заробити вдома людям з ввічливим характером та навичками швидкого спілкування.

Модератори стежать за дотриманням правил спільноти, видаляють непотрібні повідомлення та банять порушників. Це легка задача для терплячої людини, яка може одночасно стежити за кількома чатами. Заробіток складає $100-200 на місяць на початку, але можна модерувати одразу кілька каналів та значно збільшувати прибуток.

Web розробка: як створити сайт без навичок програмування

Зараз сотні людей щодня відкривають бізнес та потребують сайту. Часто для початку їм достатньо простенького лендінгу за $50-100. Навіть якщо ти не вмієш програмувати, цілком можливо сісти за конструктори типу Tilda і "зліпити" такий сайт за кілька годин. Головне - мати початкові уявлення про дизайн та SEO оптимізацію.

Знайти клієнтів просто - достатньо опублікувати в Інтернеті парочку своїх робіт. Пізніше, завоювавши авторитет, вартість послуг зросте - досвідчений web дизайнер заробляє по $1000 і більше за один проект.

Відео монтаж для YouTube

Ти любиш дивитися YouTube? Хтось знімає відео, а хтось за гарну платню монтує їх. У відео монтажера дуже кльова робота - треба вміти правильно поєднати аудіо, відео, текст, переходи. З кожним проектом ти стаєш вправнішим, тож з часом можна ставити більшу ціну за свої послуги.

Найкраще починати у власному темпі - монтувати ролики для невеликих блогерів за $20-50 за штуку. Може навіть запропонувати першу роботу безкоштовно, аби довести свій професіоналізм. Так зможеш набрати портфоліо та згодом брати $100-200 за відео у вже досвідчених влогерів.

Правильна настройка реклами - ключ до успіху бізнесу

Мало мати якісний продукт чи послугу. Важливо, аби про тебе знали покупці. Сьогодні величезні бюджети на рекламу витрачаються саме в Інтернеті - Facebook, Google та інші. А для запуску кампанії потрібен фахівець з налаштування та аналітики. Це сфера для креативних маркетологів, які без відриву від компа створюють магію продажів для бізнесів будь-якого розміру.

💡 Налаштувати рекламу в Google Ads можна навіть без досвіду - достатньо переглянути кілька курсів та експериментувати з невеликим бюджетом.

Прев'ю для YouTube: пасивний заробіток на чужому контенті

Звертав увагу, що відео з класними мініатюрами збирають більше переглядів? Популярні блогери часто наймають людей для створення крутих прев'ю. Основна робота - вигадати яскраву ідею, знайти або нафотошопити картинку та додати текст. Невеликий навичок фотошопу досить - не треба бути художником класу Пікассо. За одне якісне прев'ю платять $20-30. Головне - мати креатив.

Cтворюй вірусне відео на Tik Tok

Хто з нас не чув смішних історій про звичайних людей, які розкрутили мільйонні акаунти на Tik Tok? Дивне відео з танцями або жартом може раптово стати вірусним і принести славу та фінансову стабільність. На TikTok не треба платити за рекламу - алгоритм сам просуває популярний контент. А як варіант - можна вдало монтувати чужі ролики та розкручувати себе як контент-крито.

Вже за кілька вірусних відео можна зібрати аудиторію в сотні тисяч фоловерів. А далі справа техніки - продавати рекламу брендам або відкрити власний інтернет-магазин.


Як бачите, можливостей заробляти не виходячи з дому в 2023 році більш ніж достатньо. Головне - спробувати себе в різних сферах та знайти своє покликання. Адже майбутнє за вільними професіями та новими технологіями!


Категорія: Фінанси
Поділіться з друзями: