8 секретів максимально ефективного використання ChatGPT

Додано (оновлено): Dec 13, 2023, 8:10 AM
8 секретів максимально ефективного використання ChatGPT

ChatGPT - це найкращий штучний інтелект, який коли-небудь використовувала. Він вже починає змінювати наш світ, пишучи книги, сценарії для відео, складаючи іспити в університеті. Я вирішила підсумувати 8 лайфхаків, що можна робити в ChatGPT та як він може покращити наше життя:

  1. Підбивати підсумки статей, книг та іншого великого текстового контенту. Можна скопіювати посилання на велику статтю та попросити ChatGPT підсумувати її одним-двома реченнями. Це заощадить час та допоможе швидко ознайомитись із змістом.
  2. Пояснювати події та явища. Можна задати ChatGPT будь-яке запитання та отримати ґрунтовну відповідь за лічені секунди. Він пояснить складні речі не гірше, ніж Вікіпедія чи Google.
  3. Навчати чому завгодно. Можна попросити ChatGPT навчити грі на гітарі, іспанській мові чи будь-чому іншому. Він дасть детальну поетапну інструкцію.
  4. Складати план харчування та тренувань. Можна попросити ChatGPT розписати дієту чи план фізичних вправ. Він також згенерує список покупок для приготування страв з дієти та рецепти цих страв.
  5. Писати у вашому стилі. Можна надіслати ChatGPT зразок ваших повідомлень, щоб він проаналізував ваш стиль спілкування. Після цього він зможе відповідати від вашого імені, наче ви самі пишете.
  6. Давати поради на різні теми. Можна попросити в ChatGPT поради щодо побачення, кар'єрного зростання, фінансових питань тощо. Він проаналізує ситуацію та дасть кілька варіантів рішень.
  7. Аналізувати зображення та графіки. Можна надіслати ChatGPT посилання на зображення чи графік та попросити його проаналізувати та описати побачене. Це корисно для аналізу даних та прийняття рішень.
  8. Грати в ігри. Можна пограти з ChatGPT в асоціації, вікторини та інші словесні ігри. Він задасть вам питання, ви відповідаєте, а він оцінює вашу відповідь та коментує її.

Отже, ChatGPT - це потужний помічник, який вже зараз може полегшити наше життя багатьма способами. Головне - чітко формулювати запити, адже його знання обмежені та засновані лише на даних до 2021 року. Проте ці межі розширюватимуться з кожним днем.


Категорія: Технології
Поділіться з друзями: